loading...

astor

بازدید : 4
شنبه 8 ارديبهشت 1403 زمان : 14:16

ـ رشته پلو

ما ایرانی ها رسم داریم که در هنگام سال تحویل اگر بخواهیم غذایی بخوریم؛ آن غذا یا باید سبزی پلو با ماهی باشد یا رشته پلو!

همین رشته پلویی که می خوریم از غذاهای بومی و محلی شهرهایی مثل مشهد و یا اردبیل می باشد. البته با این که روش پختشان با هم متفاوت است و فرق اساسی با یکدیگر دارد ولی رشته پلوی مشهدی ها طعم و مزه ی اصیل و مربوط به خود را دارد.

از آن جایی که در بعضی نقاط خراسان رضوی رسم دارند تا این غذا را در زمان سال تحویل نوش جان کنند، این غذا را به این شکل می پزند که در برنج و رشته ای که با هم تا حدی آب پر شده اند را به صورت پلویی دم می گذارند و به همراه آن مخلوطی از زعفران، ران مرغ، پیاز، سماق، روغن، دارچین، کره و فلفل و نمک را اضافه می نمایند.

البته برخی ها به همراه این پلو از گوشت چرخ کرده و خرما هم استفاده می کنند.

۱۰_ ماقوت

مسقطی مشهدی یا ماقوت نوعی دسر است که برای طعم دار کردن آن از خلال بادام و زعفران استفاده می شود. مشهدی ها در باره ی ماقوت می گویند که: حلوای ماقوت به از جوهر یاقوتی!

این دسر بسیار خوشمزه را مشهدی ها از زعفران و نشاسته درست می کنند. معمولا مشهدی ها این دسر را در مراسم های مختلف و بیشتر در ماه رمضان در کنار زولبیا و بامیه خود قرار می دهند.

۱۱_ کباب شیشلیک معروف

شیشلیک یک نوع کباب و یکی از گران قیمت ترین غذاهایی است که در کشورهای آسیایی مانند ایران، شوروی، و بخشی از اروپای مرکزی، طرفداران زیادی دارد.این کباب به شیوه های متفاوتی تهیه می شود. شیلیک شاندیز کباب بسیار معروف شهر مشهد است که با شش تکه گوشت راسته گوسفندی تهیه می شود.

این غذای بسیار خوشمزه در شهر مشهد و شاندیز به همراه دنده به سیخ کشیده می شود. تهیه این نوع کباب دقت و نکات زیادی را لازم دارد تا گوشت آبدار و لذیذ باقی بماند. گوشت ماده اصلی این غذا است که برای طعم دار کردن آن از موادی مانند، ماست، زعفران، لیمو، روغن و فلفل استفاده می کنند و در کنار آن از گوجه فرنگی هم برای سرو استفاده می نمایند.

در زمان سفر به مشهد و تهیه بلیط هواپیما ارزان چارتر ساری مشهد و یا بلیط چارتر هواپیما اهواز مشهد ، پیشنهاد آس چارتر به شما این است که حتما برای وعده های اولیه نهار و یا شام خود به شاندیز بروید و خوردن این غذای لذیذ با فضاهای دلنشین و دلچسب لذت ببرید.

۱۲_ خورشت ریواس

خورشت یا خورش ریواس هم از آن دسته غذاهای سنتی مشهد است که انحصار آن را با شهرهایی در خراسان جنوبی، کردستان و حتی شهر نیشابور شریک است.

البته در هر کجای ایران که گیاه ریواس بروید این غذا را درست می کنند و به آن خورشت ریواس می گویند.

این خورشت به خاطر وجود ریواس در خود مزه ای ترش دارد و در درست کردن آن از گوشت تازه ی گوسفند و یا گوساله، جعفری و نعنا تازه، پیاز و حتی شکر استفاده می کنند.در کنار این غذا از پلوی داغ و تازه همراه مخلفات همیشگی نیز خورده می شود.

۱۳_ دیگچه

دیگچه نوعی دسر است مانند شله زرد اما بافتی چسبنده تر و سنگین تر از شله زرد می باشد،این دسر خوشمزه طعمی شیرین دارد،مزه گلاب در این دسر بسیار مشخص و معلوم است. دیگچه را در 3 رنگ سفید،زرد و شکلاتی تهیه می بینند،رنگ سفید بدون افزودنی و رنگ اصلی خوده دیگچه می باشد رنگ زرد از وجود زعفران و رنگ قهوه ای روشن آن از وجود ترکیب قهوه و شکلات باهم است.

دیگچه مشهدی

ـ رشته پلو

ما ایرانی ها رسم داریم که در هنگام سال تحویل اگر بخواهیم غذایی بخوریم؛ آن غذا یا باید سبزی پلو با ماهی باشد یا رشته پلو!

همین رشته پلویی که می خوریم از غذاهای بومی و محلی شهرهایی مثل مشهد و یا اردبیل می باشد. البته با این که روش پختشان با هم متفاوت است و فرق اساسی با یکدیگر دارد ولی رشته پلوی مشهدی ها طعم و مزه ی اصیل و مربوط به خود را دارد.

از آن جایی که در بعضی نقاط خراسان رضوی رسم دارند تا این غذا را در زمان سال تحویل نوش جان کنند، این غذا را به این شکل می پزند که در برنج و رشته ای که با هم تا حدی آب پر شده اند را به صورت پلویی دم می گذارند و به همراه آن مخلوطی از زعفران، ران مرغ، پیاز، سماق، روغن، دارچین، کره و فلفل و نمک را اضافه می نمایند.

البته برخی ها به همراه این پلو از گوشت چرخ کرده و خرما هم استفاده می کنند.

۱۰_ ماقوت

مسقطی مشهدی یا ماقوت نوعی دسر است که برای طعم دار کردن آن از خلال بادام و زعفران استفاده می شود. مشهدی ها در باره ی ماقوت می گویند که: حلوای ماقوت به از جوهر یاقوتی!

این دسر بسیار خوشمزه را مشهدی ها از زعفران و نشاسته درست می کنند. معمولا مشهدی ها این دسر را در مراسم های مختلف و بیشتر در ماه رمضان در کنار زولبیا و بامیه خود قرار می دهند.

۱۱_ کباب شیشلیک معروف

شیشلیک یک نوع کباب و یکی از گران قیمت ترین غذاهایی است که در کشورهای آسیایی مانند ایران، شوروی، و بخشی از اروپای مرکزی، طرفداران زیادی دارد.این کباب به شیوه های متفاوتی تهیه می شود. شیلیک شاندیز کباب بسیار معروف شهر مشهد است که با شش تکه گوشت راسته گوسفندی تهیه می شود.

این غذای بسیار خوشمزه در شهر مشهد و شاندیز به همراه دنده به سیخ کشیده می شود. تهیه این نوع کباب دقت و نکات زیادی را لازم دارد تا گوشت آبدار و لذیذ باقی بماند. گوشت ماده اصلی این غذا است که برای طعم دار کردن آن از موادی مانند، ماست، زعفران، لیمو، روغن و فلفل استفاده می کنند و در کنار آن از گوجه فرنگی هم برای سرو استفاده می نمایند.

در زمان سفر به مشهد و تهیه بلیط هواپیما ارزان چارتر ساری مشهد و یا بلیط چارتر هواپیما اهواز مشهد ، پیشنهاد آس چارتر به شما این است که حتما برای وعده های اولیه نهار و یا شام خود به شاندیز بروید و خوردن این غذای لذیذ با فضاهای دلنشین و دلچسب لذت ببرید.

۱۲_ خورشت ریواس

خورشت یا خورش ریواس هم از آن دسته غذاهای سنتی مشهد است که انحصار آن را با شهرهایی در خراسان جنوبی، کردستان و حتی شهر نیشابور شریک است.

البته در هر کجای ایران که گیاه ریواس بروید این غذا را درست می کنند و به آن خورشت ریواس می گویند.

این خورشت به خاطر وجود ریواس در خود مزه ای ترش دارد و در درست کردن آن از گوشت تازه ی گوسفند و یا گوساله، جعفری و نعنا تازه، پیاز و حتی شکر استفاده می کنند.در کنار این غذا از پلوی داغ و تازه همراه مخلفات همیشگی نیز خورده می شود.

۱۳_ دیگچه

دیگچه نوعی دسر است مانند شله زرد اما بافتی چسبنده تر و سنگین تر از شله زرد می باشد،این دسر خوشمزه طعمی شیرین دارد،مزه گلاب در این دسر بسیار مشخص و معلوم است. دیگچه را در 3 رنگ سفید،زرد و شکلاتی تهیه می بینند،رنگ سفید بدون افزودنی و رنگ اصلی خوده دیگچه می باشد رنگ زرد از وجود زعفران و رنگ قهوه ای روشن آن از وجود ترکیب قهوه و شکلات باهم است.

دیگچه مشهدی

نظرات این مطلب

تعداد صفحات : 0

درباره ما
موضوعات
لینک دوستان
آمار سایت
  • کل مطالب : 172
  • کل نظرات : 0
  • افراد آنلاین : 1
  • تعداد اعضا : 0
  • بازدید امروز : 61
  • بازدید کننده امروز : 1
  • باردید دیروز : 44
  • بازدید کننده دیروز : 0
  • گوگل امروز : 0
  • گوگل دیروز : 0
  • بازدید هفته : 118
  • بازدید ماه : 402
  • بازدید سال : 1961
  • بازدید کلی : 1961
  • <
    پیوندهای روزانه
    آرشیو
    اطلاعات کاربری
    نام کاربری :
    رمز عبور :
  • فراموشی رمز عبور؟
  • خبر نامه


    معرفی وبلاگ به یک دوست


    ایمیل شما :

    ایمیل دوست شما :



    کدهای اختصاصی